Ingredience:
- 300 g brambor
- 70 ml ovesného nebo sójového mléka
- 50 g černé čočky v suchém stavu
- 180 g rajčatového protlaku
- 1 PL řepkového oleje
- ½ červené cibule
- 1–2 stroužky česneku
- čerstvá petržel, bazalka
- 100 g cukety
- sůl
- pepř
Postup:
Brambory očistěte, nakrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Čočku propláchněte a uvařte v čisté vodě doměkka. Brambory rozmixujte s mlékem do kaše a tu nechte zatím bokem.
Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek. Poté k cibuli přidejte uvařenou čočku a vše zalijte rajčatovým protlakem, dochuťte solí, česnekem a bylinkami.
Malou zapékací mísu vyložte papírem na pečení a na dno přimáčkněte půlku bramborové kaše. Na první vrstvu kaše dejte na kolečka nakrájenou cuketu, na kterou rozprostřete čočkovou směs, a nakonec vše zakryjte zbytkem kaše. Vše dejte péct na 200 °C na 40–45 minut.
Dobrou chuť!