Vydatné a zároveň lehké krémové polévky, které vás zahřejí v zimě

Premium
Zdroj: Shutterstock.com
Polévka je grunt, říkávali již naši předkové, kteří velmi dobře věděli, že opravdu dobrá polévka dokáže povzbudit a zároveň zasytit, aniž by tělo příliš zatížila a ono muselo věnovat spoustu energie trávení. Polévky nesměly chybět ani na tom nejprostším stole.
Proč bychom měli polévky konzumovat?
Polévka jako součást oběda dodá tělu potřebné tekutiny. Opravdu kvalitní masový či zeleninový vývar podpoří vznik žaludečních šťáv a tak usnadní trávení dalšího chodu. Oběd navíc získá další chutě. Husté polévky mohou dokonce nahradit některé z hlavních denních jídel a v zimě příjemně zahřát. A právě na tento druh polévek se zaměříme. Prohřívající hutné polévky vhodné na zimní prohřátí lze totiž připravit i v mírně odlehčené variantě, která podpoří detoxikaci a zároveň bude dobře chutnat.
Cuketový krém s kokosovým mlékem
