PRO 4 OSOBY:

125 ml cizrnového nálevu
150 g práškového cukru
70 g třtinového cukru
1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu (volitelné)
1 lžíce xantanové gumy

POSTUP:

Předehřejeme troubu na 100 °C. Do mísy si připravíme nálev z cizrny. Začneme mixovat. Přidáváme na otáčkách a do mísy sypeme postupně třtinový, moučkový cukr a xantanovou gumu. Šleháme aspoň 15 minut, dokud se nevytvoří nadýchaný sníh. Pokud chceme mít pusinky ochucené, můžeme přidat vanilkový extrakt a důkladně zamixujeme. Naplníme cukrářský sáček a pusinky tvarujeme na pekáč vyložený pečicím papírem a tvarujeme pusinky. Ty sušte v troubě při teplotě 100°C, dokud není pečivo hotové, tedy asi devadesát minut. To poznáte tak, že jdou lehce odlepit od papíru. Naopak si musíme dávat pozor na to, abychom pusinky nepřipálili. Jednoduše řečeno, v poslední fázi pečení je potřeba nevzdalovat se od trouby a pusinky si dobře pohlídat. Jedině tak se dočkáte jedinečné chuti.

Náš tip:

Pokud chcete tuto sladkost připravit například pro návštěvu, můžete pusinky po upečení ozvláštnit třeba zdobením z rozpuštěné vysokoprocentní čokolády a navrch ještě „pocukrovat“ lyofilizovanými malinami.