PRO 2–4 OSOBY:

1 lžíce ghí (přepuštěného másla)
1 lžička hořčičných tmavých semínek
1 cibule (nebo pór či jarní cibulka)
1 cm zázvoru
5 ks kešu ořechů
1 hrst rozinek
½ lžicky soli
800 ml vody
120 g hrubé krupice (ideálně semolinové, ale může být i pohanková či kukuřičná)
ghí a černá sůl k servírování

POSTUP:

V kastrůlku rozpusťte ghí, orestujte na něm hořčičné semínko. Jakmile začne pukat, přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, nahrubo nastrouhaný zázvor a osmahněte dozlatova. Přidejte rozlámané kešu a rozinky, po chvilce také sůl a vodu. Přiveďte k varu a za stálého míchání přisypte krupici. Pár minut povařte. Podávejte samotné s přidaným ghí a černou solí.