Tofu pomazánka s mrkví

Zdroj: Eliška Lossmanová
Tofu nemusí být jenom suchá nuda! Co takhle si z něj udělat například krémovou pomazánku plnou bílkovin a živin? Pomazánka je výborná k pečivu nebo i jako dip do pestré bowl, plné všeho, na co jen máte chuť.
INGREDINCE:
- 1 ks tofu natural
- 80 g červené cibule (1 střední)
- 15 g česneku (2 stroužky)
- 100 g mrkve
- 15 g avokádového oleje (nebo jiného)
- 50 g mandlí
- 1 čajová lžička bylinkové soli
- pepř
- bylinky
- 70 ml vody
POSTUP:
Mrkev nastrouhejte na jemném struhadle. Na pánvi rozehřejte olej, na kterém osmahněte najemno nakrájenou cibuli a česnek. Poté k opečené cibuli přidejte nakrájené tofu, mandle a nakonec i nastrouhanou mrkev. Přidejte malinko vody a vše spolu opečte.
Opečenou směs nechte vychladnout a poté vše rozmixujte dohladka (dle potřeby přilévejte vodu).
Pomazánku dochuťte bylinkami, solí a pepřem. Skladujte ji v uzavřené krabičce v lednici.
Dobrou chuť!