Ingredience:

400 g bezlepkových špaget
350 g mletého biohovězího masa
hrst petrželky, nakrájená nadrobno
100 g kukuřičné strouhanky
1 vejce
olivový olej
1 cibule, nakrájená nadrobno
3 stroužky česneku, utřené
850 g loupaných rajčat z plechovky
2 bobkové listy
4 kuličky celého pepře
svazek libečku
sůl a pepř dle chuti

Postup:

Smíchejte maso, petržel, kukuřičnou strouhanku, 3 lžíce olivového oleje a vejce v míse. Osolte a opepřete dle chuti. Z masové směsi tvarujte kuličky (pokud se těsto příliš lepí, přidejte strouhanku).

Ve větší pánvi si rozpalte stolní olej a masové kuličky na ní opékejte, dokud nebude maso propečené ze všech stran.

Poté k masu přidejte cibuli a česnek, rajčata, bobkový list, celý pepř a libeček. Přiklopte poklicí a vařte zhruba 10 minut na středně silném plameni, mezitím si uvařte špagety. Jakmile budou hotové, odeberte jednu naběračku ze slité vody a přidejte do omáčky. Nechte provařit.

Špagety servírujte kleštěmi na talíř, naběračkou nebo velkou lžící je polijte omáčkou s kuličkami. Pokrm ozdobte čerstvou bazalkou, případně hostům nabídněte strouhaný parmazán.