Ingredience

1 cibule, nakrájená na kostičky

1 mrkev, nakrájená nadrobno

1 petržel, nastrouhaná

500 g hovězího masa, nakrájeného na jemné plátky

200 ml vody

5 kuliček černého pepře

5 kuliček nového koření

1 svitek skořice

50 ml červeného vína

2 polévkové lžíce šípkové marmelády

2 lžíce hladké mouky

1 lžíce šťávy z biocitronu

1 čajová lžička cukru (nebo dle chuti)

Postup

Cibuli zpěňte na oleji v hlubokém hrnci, osmahněte dozlatova. Přidejte mrkev, petržel a osmahněte. Maso naklepejte, osolte, obalte v mouce a vložte na orestovanou zeleninu v hrnci. Opečte z obou stran, podlijte vodou, přidejte pepř a nové koření, skořici a duste doměkka.

Až bude maso měkké, vyndejte jej a dejte stranou. Do směsi přilijte červené víno a znovu duste asi pět minut. Následně do omáčky přidejte domácí marmeládu a opět nechte pět minut povařit.

Ze dvou lžic hladké mouky si rozmícháním ve vodě udělejte jíšku a metličkou ji vmíchejte do omáčky. Deset minut povařte a poté omáčku přeceďte, vložte zpět na oheň a přidejte šťávu z citronu, cukr a sůl.

Podávejte s těstovinami nebo knedlíky.