Ingredience
1 cibule, nakrájená na kostičky
1 mrkev, nakrájená nadrobno
1 petržel, nastrouhaná
500 g hovězího masa, nakrájeného na jemné plátky
200 ml vody
5 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
1 svitek skořice
50 ml červeného vína
2 polévkové lžíce šípkové marmelády
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce šťávy z biocitronu
1 čajová lžička cukru (nebo dle chuti)
Postup
Cibuli zpěňte na oleji v hlubokém hrnci, osmahněte dozlatova. Přidejte mrkev, petržel a osmahněte. Maso naklepejte, osolte, obalte v mouce a vložte na orestovanou zeleninu v hrnci. Opečte z obou stran, podlijte vodou, přidejte pepř a nové koření, skořici a duste doměkka.
Až bude maso měkké, vyndejte jej a dejte stranou. Do směsi přilijte červené víno a znovu duste asi pět minut. Následně do omáčky přidejte domácí marmeládu a opět nechte pět minut povařit.
Ze dvou lžic hladké mouky si rozmícháním ve vodě udělejte jíšku a metličkou ji vmíchejte do omáčky. Deset minut povařte a poté omáčku přeceďte, vložte zpět na oheň a přidejte šťávu z citronu, cukr a sůl.
Podávejte s těstovinami nebo knedlíky.