Ingredience:

500 g krůtích prsou
3 lžíce olivového oleje
250 g hlávkového salátu
250 g rukoly
125 g bílého light jogurtu
125 g zakysané nízkotučné smetany
sůl
pepř

Postup:

Krůtí prsa umyjte, osušte, osolte a opepřete a po obou stranách opečte na rozpáleném oleji, z každé strany zhruba po dobu 5 až 7 minut. Maso pak nechte mírně vychladnout a nakrájejte na větší plátky. V případě potřeby znovu osolte a opepřete.

Salát a rukolu očistěte, opláchněte a hlávkový salát natrhejte na stejné kousky. Vše smíchejte s krůtím masem, jogurtem a smetanou. Opět podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Salát ozvláštníte tak, že přidáte několik bobulí třešní. Ještě lépe bude chuťově ladit s višněmi. Milovníci netradičních chutí mohou přidat několik zrnek gránátového jablka.