Ingredience:
- 4 velká rajčata (býčí srdce)
- 1 šalotka a 2 jarní cibulky
- 4 plátky pancetty
- 200 g rybího filetu (treska, pstruh)
- 1 lžíce olivového oleje
- po 1 stonku tymiánu a rozmarýnu
- 4 srdíčka sterilovaných artyčoků
- 2 lžíce balzamikového octa
- sůl a pepř
Postup:
Rajčatům odřízněte vrchní část se stopkou a vydlabejte vnitřek. Vydlabanou hmotu nakrájejte nadrobno. Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno. Pancettu nakrájejte na kostičky. Rybu nakrájejte na kostky.
V pánvi zahřejte olej a opečte na něm pancettu dokřupava. Přidejte nakrájenou šalotku a rybu. Osolte, opepřete a přisypte odrhnuté lístky tymiánu. Krátce orestujte.
Sundejte z plotny. Vmíchejte překrájené artyčoky a nasekanou jarní cibulku, dosolte a opepřete. Směsí naplňte rajčata. Přendejte je do zapékací mísy. Pokapejte balzamikem a dejte péct do trouby na 200 °C na 10 minut.