Ingredience:

  • 4 velká rajčata (býčí srdce)
  • 1 šalotka a 2 jarní cibulky
  • 4 plátky pancetty
  • 200 g rybího filetu (treska, pstruh)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • po 1 stonku tymiánu a rozmarýnu
  • 4 srdíčka sterilovaných artyčoků
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • sůl a pepř

Postup:

Rajčatům odřízněte vrchní část se stopkou a vydlabejte vnitřek. Vydlabanou hmotu nakrájejte nadrobno. Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno. Pancettu nakrájejte na kostičky. Rybu nakrájejte na kostky.

V pánvi zahřejte olej a opečte na něm pancettu dokřupava. Přidejte nakrájenou šalotku a rybu. Osolte, opepřete a přisypte odrhnuté lístky tymiánu. Krátce orestujte.

Sundejte z plotny. Vmíchejte překrájené artyčoky a nasekanou jarní cibulku, dosolte a opepřete. Směsí naplňte rajčata. Přendejte je do zapékací mísy. Pokapejte balzamikem a dejte péct do trouby na 200 °C na 10 minut.