Ingredience:

  • 600 g filet z lososa zbaveného kůže a kostí
  • 2 malé červené řepy
  • 3 jalovičky (koření z jalovce)
  • 1 bobkový list
  • ½ lžičky estragonu
  • 2 lžičky drceného pepře
  • šťáva a kůra z 1 bio citronu
  • svazek tymiánu (nebo kopru)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • polníček
  • 50 g třtinového cukru

Postup:

Připravte si marinádu: V hmoždíři rozdrťte najemno bobkový list, estragon, citronovou kůru, cukr, sůl a pepř. Přidáte rozmixovanou řepu a najemno nasekané bylinky.

Marinádou potřete filet z lososa a necháte zhruba hodinu odležet v lednici.

Lososa pak z marinády vyndejte a lehce opláchněte a nakrájejte na kostky. Podávejte se salátem z polníčku a opečenou bagetou.

Takto připravený tataráček můžete na závěr zasypat čerstvými bylinkami a zakápnout olivovým olejem s citronovou šťávou.