Tyhle soba nudle jsou opravdu jednoduché i rychlé na přípravu a vaše chuťové buňky se po nich zblázní.

Ingredience:

  • 300 g soba nudlí
  • 5 větších žampionů
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 1 pórek
  • 150 g zelených lusků
  • 200 g tempehu (či jiné rostlinné bílkoviny)
  • 80 ml sójové omáčky (tamari)
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 1 polévková lžíce oleje vhodného na smažení
  • 20 g tahini pasty
  • 1 čajová lžička sušeného česneku
  • 1 čajová lžička sušené cibule
  • čerstvá limetková šťáva
  • čerstvé bylinky

Postup:

Nudle uvařte doměkka podle návodu na obalu.

Zeleninu očistěte a pokrájejte na menší kousky.

Ve větší nepřilnavé pánvi si opečte na kousky pokrájený tempeh. Jakmile bude opečený ze všech stran, dejte ho bokem do misky.

Ve stejné pánvi si na trošce oleje zlehka opečte zeleninu, kterou poté zalijte kapkou vody a pod pokličkou nechte podusit. Jakmile bude zelenina měkká, přilijte k ní sójovou omáčku, tahini, koření a postupně vmíchejte škrob (můžete přidat vodu dle potřeby).

Do směsi nakonec vmíchejte nudle, opečený tempeh a vše dochuťte bylinkami a šťávou z limetky.

Dobrou chuť!