Ingredience (12 až 15 kousků po rozkrájení rolády):

  • 4 vejce
  • 30 g ovesné mouky
  • odměrka čokoládového proteinu
  • 15 g kokosu
  • 20 g kakaa

Na náplň:

  • • balení odtučněného tvarohu
  • • 15 g kokosu
  • • 2 lžíce medu (lze využít i jiné sladidlo – flavdrops, stévie)
  • • 1 lžíce proteinu

Postup:

Nejprve se pusťte do těsta. Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Oddělte žloutky od bílků a bílky vyšlehejte do sněhu. Žloutky smíchejte s moukou a proteinem a opatrně vmíchejte do vyšlehaných bílků. Na závěr vmíchejte ještě 15 gramů kokosu. Celé těsto rozprostřete na pečicí papír na plech a dejte péct na 8 až 15 minut.

Těsto hlídejte a po upečení vyndejte a opatrně (ještě s pečicím papírem) zabalte do podoby rolády. Poté si smíchejte tvaroh s medem, proteinem a kokosem a touto směsí roládu potřete a opět zabalte, tentokrát už bez pečicího papíru.

Pokud byste nechali těsto nejprve vychladnout bez srolování, nejspíše by se vám poté přetrhalo.

Celou roládu můžete ještě pomazat zbylou tvarohovou náplní.