Recept: Proteinová ovesná kaše s mandlemi v medu

Zdroj: Shutterstock
Ovesná kaše tvoří jídelníček téměř každého sportovce nebo člověka, který se zdravě stravuje. Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem kvalitních sacharidů, obsahují dostatek vlákniny, která podporuje trávení, a jsou dobře stravitelné.
Díky proteinu a vejci získáte také bílkoviny a mandle vám doplní příjem zdravých tuků. A navíc si vás proteinová kaše získá svou chutí a jednoduchostí přípravy.
Ingredience:
- 50 g ovesných vloček
- odměrka proteinu (libovolná příchuť)
- 1 vejce
- 1 lžička medu
- 10 g mandlí (cca 10 kusů)
Postup:
Nejprve si do malého hrnce připravte ovesné vločky, zalijte vodou a přiveďte vodu k varu. Jakmile se vločky začnou vařit, přidejte odměrku proteinu a na závěr vmíchejte jedno celé vejce. Vejce dodá kaši krémovitost.
Na pánvi si opražte mandle, které následně zakápněte lžičkou medu. Mandle obalené v medu přidejte na ovesnou kaši. Dochutit můžete ještě skořicí.