Ingredience:
- kuře
- olivový olej
- máta, bazalka a další libovolné bylinky
- cibule, mrkev a petržel
- sůl, pepř
- kefír
- brambory
Postup:
Na pečené kuře:
Než se pustíte do přípravy přílohy, připravte si maso.
Kuře si očistěte, osolte, opepřete a posypejte najemno nasekanými bylinkami. Potřete také trochou olivového oleje a dejte na plech s trochou vody a nakrájenou zeleninou (cibule, mrkev a petržel). Nezapomeňte pravidelně podlévat a v posledních 20 minutách pečení můžete zapnout troubu na režim grilu a vytvořit tak křupavou krustu.
Na bramborové placky:
Uvařte si brambory v osolené vodě. Po uvaření brambory dobře rozmačkejte, přidejte pár lžic kefíru a vytvořte tak placičky, které vložte na 15 minut do horkovzdušné fritézy nebo trouby.