Premium obsah

Recept: Pečené kuře s bylinkami a bramborami z fritézy

Recept: Pečené kuře s bylinkami a bramborami z fritézy
Pečené kuře patří k Velikonocům, většina lidí připravuje velikonoční nádivku s kuřetem a bramborovou kaší právě na sváteční pondělí. Ale protože se věnujeme zdravému životnímu stylu a nádivka plná obyčejných rohlíků a mléka není úplně fit, představíme vám recept na pečené kuře s bylinkami, ke kterému jsme jako přílohu zvolili brambory z fritézy.

Ingredience:

  • kuře
  • olivový olej
  • máta, bazalka a další libovolné bylinky
  • cibule, mrkev a petržel
  • sůl, pepř
  • kefír
  • brambory

 

Postup:

Na pečené kuře:

Než se pustíte do přípravy přílohy, připravte si maso.

Kuře si očistěte, osolte, opepřete a posypejte najemno nasekanými bylinkami. Potřete také trochou olivového oleje a dejte na plech s trochou vody a nakrájenou zeleninou (cibule, mrkev a petržel). Nezapomeňte pravidelně podlévat a v posledních 20 minutách pečení můžete zapnout troubu na režim grilu a vytvořit tak křupavou krustu.

 

Na bramborové placky:

Uvařte si brambory v osolené vodě. Po uvaření brambory dobře rozmačkejte, přidejte pár lžic kefíru a vytvořte tak placičky, které vložte na 15 minut do horkovzdušné fritézy nebo trouby.

Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.