INGREDIENCE:
na těsto:
- 250 g hladké celozrnné špaldové mouky
- 40 g jemných ovesných vloček
- 100 g mletého máku
- 100 g javorového sirupu
- 60 g kokosového oleje
- 1,5 ČL prášku do pečiva
- 2 PL citronové šťávy
- 200 ml rostlinného mléka
- špetka soli
na tvaroh:
- 1 ks tofu natural
- 30 ml citronové šťávy
- 25 g vanilkového proteinu
- 80 ml rostlinného mléka
- 1–2 PL javorového sirupu
POSTUP:
V míse smíchejte mouku, vločky, mák, sůl a prášek do pečiva. Poté do sypké směsi vmíchejte rozpuštěný olej, sirup, šťávu a mléko. Pořádně zamíchané těsto nalijte do formy o průměru cca 18 cm.
V mixéru si rozmixujte všechny ingredience na tvaroh a vzniklý hladký krém rozprostřete na těsto a posypejte ho ještě trochu mákem.
Makovec pečte cca 45–50 minut na 180 °C.
Dobrou chuť