INGREDIENCE:

na těsto:

  • 250 g hladké celozrnné špaldové mouky
  • 40 g jemných ovesných vloček
  • 100 g mletého máku
  • 100 g javorového sirupu
  • 60 g kokosového oleje
  • 1,5 ČL prášku do pečiva
  • 2 PL citronové šťávy
  • 200 ml rostlinného mléka
  • špetka soli

na tvaroh:

  • 1 ks tofu natural
  • 30 ml citronové šťávy
  • 25 g vanilkového proteinu
  • 80 ml rostlinného mléka
  • 1–2 PL javorového sirupu

POSTUP:

V míse smíchejte mouku, vločky, mák, sůl a prášek do pečiva. Poté do sypké směsi vmíchejte rozpuštěný olej, sirup, šťávu a mléko. Pořádně zamíchané těsto nalijte do formy o průměru cca 18 cm.

V mixéru si rozmixujte všechny ingredience na tvaroh a vzniklý hladký krém rozprostřete na těsto a posypejte ho ještě trochu mákem.

Makovec pečte cca 45–50 minut na 180 °C.

Dobrou chuť