Ingredience:

  • 500 g chlazeného křehkého těsta
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 150 g zakysané smetany
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička jemně strouhané kůry z bio citronu
  • 700 g modrého hroznového vína

Postup:

Předehřejte troubu na 170 °C. Koláčovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem.

Těsto vyválejte na tenký kruhový plát a vyložte jím dno formy. Přečnívající okraje seřízněte. Těsto propíchejte vidličkou a pečte 15–20 minut dorůžova.

Tvaroh promíchejte s vejci, kysanou smetanou, oběma cukry a strouhanou citronovou kůrou na hladký krém. Na předpečený korpus rozložte kuličky hroznů a přelijte je tvarohovým krémem. Vraťte koláč do trouby a pečte 45–55 minut nebo dokud náplň nezpevní.