Recept: Jednoduchá polévka z rajčat

Recept: Jednoduchá polévka z rajčat
Čerstvá či vařená – rajčata jsou nejbohatším zdrojem lykopenu, silného antioxidantu, který dává rajčatům jejich červenou barvu. Krátce restovaná obsahují pro tělo více dostupného lykopenu než syrová. Dopřávejte si je hlavně v sezoně, kdy mají nejvíce vitaminů.

Ingredience:

  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 řapík celeru
  • 1 mrkev
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 600 g masitých zralých rajčat
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 200 g zakysané smetany
  • sůl a pepř
  • lístky bazalky
  • 2 plátky žitného chleba
Loading
ZAVŘÍT REKLAMU
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.