INGREDIENCE:
na těsto:
- 120 g hladké špaldové mouky
- 120 g celozrnné hladké špaldové mouky
- 10 g vanilkového pudinkového prášku (kukuřičný škrob)
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 polévkové lžíce jablečného octa (citronová šťáva)
- 45 g javorového sirupu
- 45 ml rostlinného mléka
- 80 g kokosového oleje
na náplň:
- 500 g meruněk
- 30 g javorového sirupu
POSTUP:
V míse smíchejte mouky, pudinkový prášek, prášek do pečiva a špetku soli. Poté do suchých ingrediencí vmíchejte sirup, kokosový olej, jablečný ocet a rostlinné mléko. Pořádně zapracované těsto dejte na chvilku odpočinout do ledničky a mezi tím si očistěte a pokrájejte meruňky.
Těsto vyválejte do zhruba 4 mm tlusté placky ve tvaru kruhu a potřete javorovým sirupem. Meruňky vyskládejte na těsto tak, aby zbylo zhruba 3–4 cm od kraje bez ovoce. Okraje ohněte doprostřed přes ovoce a kraje opět potřete javorovým sirupem.
Galetku pečte na 200 °C na 40–45 minut.
Dobrou chuť!