INGREDIENCE:

na těsto:

  • 120 g hladké špaldové mouky
  • 120 g celozrnné hladké špaldové mouky
  • 10 g vanilkového pudinkového prášku (kukuřičný škrob)
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 polévkové lžíce jablečného octa (citronová šťáva)
  • 45 g javorového sirupu
  • 45 ml rostlinného mléka
  • 80 g kokosového oleje

na náplň:

  • 500 g meruněk
  • 30 g javorového sirupu

POSTUP:

V míse smíchejte mouky, pudinkový prášek, prášek do pečiva a špetku soli. Poté do suchých ingrediencí vmíchejte sirup, kokosový olej, jablečný ocet a rostlinné mléko. Pořádně zapracované těsto dejte na chvilku odpočinout do ledničky a mezi tím si očistěte a pokrájejte meruňky.

Těsto vyválejte do zhruba 4 mm tlusté placky ve tvaru kruhu a potřete javorovým sirupem. Meruňky vyskládejte na těsto tak, aby zbylo zhruba 3–4 cm od kraje bez ovoce. Okraje ohněte doprostřed přes ovoce a kraje opět potřete javorovým sirupem.

Galetku pečte na 200 °C na 40–45 minut.

Dobrou chuť!