Ingredience:

  • 2 kostičky kvalitní hořké čokolády
  • odměrka proteinu
  • 50 g ovesné mouky (lze nahradit rýžovou, celozrnnou)
  • 100 g odtučněného tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 lžička kakaa

Na polevu:

  • 1 lžička kakaa
  • 1 lžička arašídového másla
  • 50 g jogurtu

Postup:

Nejprve si připravte těsto. V misce smíchejte mouku s odměrkou proteinu (nejvíce se hodí s příchutí čokolády), vejcem, lžičkou kakaa a tvarohem. Vzniklé těsto umístěte do nádoby, kterou můžete vložit do trouby (lze využít také mikrovlnná trouba, kde celý proces bude rychlejší).

Doprostřed těsta vmáčkněte kousek hořké čokolády tak, aby ho obklopovalo těsto a čokoláda se mohla rozpustit uvnitř.

V troubě pečte na 180 stupňů zhruba 15 minut. Těsto hlídejte, dokud nebude upečené. V mikrovlnné troubě vám bude stačit 5 až 8 minut.

Na hotový dezert přijde ještě poleva v podobě jogurtu, který vložte do misky a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Polevou přelijte ještě horký dezert.

Proč je zdravý

Tento recept neobsahuje žádný cukr ani nezdravé tuky. Sladkosti dosáhnete díky proteinu. Obsahuje také spoustu bílkovin díky vejci, tvarohu a jogurtu a najdeme v něm také kvalitní sacharidy (ovesná mouka) a zdravé tuky (žloutek ve vejci, arašídové máslo).