INGREDIENCE:

  • 60 g hladké špaldové mouky
  • 30 g vanilkového proteinu
  • 1 banán
  • 2 ČL skořice
  • 150–200 ml rostlinného mléka
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 1 ČL vanilkového extraktu (nemusí být)
  • kokosový olej na potření pánve

na karamelizovaná jablka:

  • 1 jablko
  • 1 PL javorového sirupu
  • 1 PL čerstvé citronové šťávy
  • ⅓ ČL skořice
  • 1 ČL kokosového oleje
  • cca 150 ml vody

navrch:

  • rostlinný jogurt nebo tvaroh
  • banán
  • sirup
  • ořechové máslo, čokoláda, ořechy

POSTUP:

V misce smíchejte mouku, protein, skořici, prášek do pečiva a špetku soli. Banán rozmačkejte a přidejte ho k suchým ingrediencím. Poté přidejte i vanilkový extrakt a postupně vmíchejte mléko, aby vám vzniklo hladké lívancové těsto. Z těsta na pánvi opečte z obou stran dozlatova větší lívance.

Jablka nakrájejte na menší kousky a dejte je do kastrůlku spolu s kokosovým olejem, sirupem a skořicí. Jablka lehce opečte a poté je zalijte vodou a nechte je podusit a změknout. Nakonec je dochuťte citronovou šťávou a popřípadě větším množstvím sirupu.

Lívance servírujte s jogurtem, karamelizovanými jablky, sirupem, ořechovým máslem nebo ořechy či čokoládou.

Dobrou chuť!