Recept: Banánové lívance

Zdroj: Eliška Lossmanová
Jak si zpestřit rána? Co třeba vláčnými, slaďoučkými, ale i nutričně vyváženými lívanci, které si jistě zamilujete! Jsou jednoduché na přípravu, časově nenáročné a neskutečně dobré.
INGREDIENCE:
- 60 g hladké špaldové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 banán
- 2 ČL skořice
- 150–200 ml rostlinného mléka
- ½ ČL prášku do pečiva
- Špetka soli
- 1 ČL vanilkového extraktu (nemusí být)
- kokosový olej na potření pánve
na karamelizovaná jablka:
- 1 jablko
- 1 PL javorového sirupu
- 1 PL čerstvé citronové šťávy
- ⅓ ČL skořice
- 1 ČL kokosového oleje
- cca 150 ml vody
navrch:
- rostlinný jogurt nebo tvaroh
- banán
- sirup
- ořechové máslo, čokoláda, ořechy
POSTUP:
V misce smíchejte mouku, protein, skořici, prášek do pečiva a špetku soli. Banán rozmačkejte a přidejte ho k suchým ingrediencím. Poté přidejte i vanilkový extrakt a postupně vmíchejte mléko, aby vám vzniklo hladké lívancové těsto. Z těsta na pánvi opečte z obou stran dozlatova větší lívance.
Jablka nakrájejte na menší kousky a dejte je do kastrůlku spolu s kokosovým olejem, sirupem a skořicí. Jablka lehce opečte a poté je zalijte vodou a nechte je podusit a změknout. Nakonec je dochuťte citronovou šťávou a popřípadě větším množstvím sirupu.
Lívance servírujte s jogurtem, karamelizovanými jablky, sirupem, ořechovým máslem nebo ořechy či čokoládou.
Dobrou chuť!