Ingredience:
- 200 g quinoy
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 okurka hadovka
- 1 svazek ředkviček
- mořská sůl
- šťáva ze 2 citronů
- 5 hrstí nasekané petržele a koriandru
- 3 vejce
- 150 g fety
Postup:
Quinou propláchněte horkou vodou, nechte okapat a nasucho opražte. Pak zalijte 530 ml horké vody, přiveďte k varu, přiklopte a vařte jako rýži na mírném plameni 20 minut, dokud se tekutina nevsákne.
Dalších 10 minut nechte pod poklicí dojít a potom quinou osolte a rozhrňte na plechu, aby vystydla a oschla.
Mezitím podélně rozčtvrťte okurku, odstraňte semena a nakrájejte na plátky. Ředkvičky rozpulte a nakrájejte na plátky. Nakrájenou zeleninu dejte do mísy, lehce osolte a přidejte quinou, olej, citronovou šťávu, nasekané bylinky, většinu fety a promíchejte. Podávejte se zbylou fetou a klínky citronu.
Tip: K bylinkám přidejte ještě nasekanou mátu nebo použijte jenom jeden druh bylinek podle chuti.