Polomáčené karamelové koule

Polomáčené karamelové koule
Ať už na oslavu, jako nedělní dezert, nebo jen tak na chuť, tyhle karamelové koule si oblíbí každý milovník sladkého, obzvlášť karamelu a čokolády. Koule jsou jednoduché na přípravu a času vám také moc nezaberou. Pokud se ale nechcete koulet s koulemi, můžete vyložit papírem na pečení třeba formu na chlebík, těsto namačkat na její dno a po ztuhnutí rozkrájet na jednoduché kostky.

Ingredience:

  • 200 g datlí bez pecky
  • 150 g arašídového másla
  • 100 g kešu ořechů
  • špetka soli
  • 50 g pufované rýže (burizonů)
  • 30 g čekankového sirupu
  • cca 30 ml vody
  • 100 g kvalitní čokolády

 

Postup:

Datle si aspoň na 15 minut namočte do vody. Poté je dejte do mixéru a rozmixujte do pasty, ke které přidejte máslo, ořechy, sirup a špetku soli. Vše spolu opět rozmixujte do pevné hmoty, kterou přemístěte do misky a rukama do ní zapracujte burizony. Ze vzniklé hmoty vytvarujte mezi navlhčenými dlaněmi koule, které dejte na chvilku vychladit do lednice.

Mezitím si ve vodní lázni rozehřejte čokoládu, ve které koule z poloviny nebo celé obalte. Na ještě nezatuhnutou čokoládu můžete nasypat krystalky soli, cukru nebo třeba lyofilizované ovoce.

Vše dejte vychladit do lednice.

Dobrou chuť!

ZAVŘÍT REKLAMU
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.