Ingredience:

  • 200 g datlí bez pecky
  • 150 g arašídového másla
  • 100 g kešu ořechů
  • špetka soli
  • 50 g pufované rýže (burizonů)
  • 30 g čekankového sirupu
  • cca 30 ml vody
  • 100 g kvalitní čokolády

Postup:

Datle si aspoň na 15 minut namočte do vody. Poté je dejte do mixéru a rozmixujte do pasty, ke které přidejte máslo, ořechy, sirup a špetku soli. Vše spolu opět rozmixujte do pevné hmoty, kterou přemístěte do misky a rukama do ní zapracujte burizony. Ze vzniklé hmoty vytvarujte mezi navlhčenými dlaněmi koule, které dejte na chvilku vychladit do lednice.

Mezitím si ve vodní lázni rozehřejte čokoládu, ve které koule z poloviny nebo celé obalte. Na ještě nezatuhnutou čokoládu můžete nasypat krystalky soli, cukru nebo třeba lyofilizované ovoce.

Vše dejte vychladit do lednice.

Dobrou chuť!