Ingredience:
120 g sušených meruněk (nebo 600 g čerstvých)
850 ml vody
špetka soli
120 g polenty
4 lžíce másla
1 lžička skořice
1 lžička kůry z chemicky neošetřeného pomeranče (nemusí být)
hrst pražených mandlí na posypání
javorový sirup na oslazení
Postup:
Sušené meruňky nakrájejte na čtvrtiny. Dejte je do hrnce, zalijte vodou, přidejte špetku soli a přiveďte k varu.
Mezitím mandle opražte nasucho na pánvi a pokrájejte nadrobno.
Do vroucí vody za stálého míchání metličkou postupně přisypávejte polentu. Směs začne houstnout. Vařte ještě 2 minuty a odstavte z plotny. Vmíchejte máslo, skořici a pomerančovou kůru.
Posypte pokrájenými mandlemi. Můžete dosladit javorovým sirupem.