2-3 porce, 40 minut

INGREDIENCE:

pohanka 300 g
hlíva 250 g
cibule 1x
olivový olej 3 lžíce
paprika 1 lžíce
drcená rajčata 3 lžíce
majoránka ½ lžíce
sojové mléko 1 dcl
sůl
pepř
petržel 1 hrst

POSTUP:

Pohanku vsypeme do menšího katrůlku a zalijeme vroucí vodou. Osolíme, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna vaříme 5 minut. Poté pohanku odstavíme, neodkrýváme a necháme stát 15-20 minut.
Na pánev si nalijeme olivový olej na kterém si orestujeme na plátky nakrájenou cibuli a hlívu. Když nám cibule zezlátne, zasypeme pánev paprikou. Promícháme a přilijeme drcená rajčata. Dochutíme kořením, solí, pepřem a majoránkou. Nakonec přilijeme sojové mléko a chvíli provaříme.
Do uvařené pohanky zamícháme petrželku a olivový olej. Můžeme přidat kapku citronu.