Ingredience:

  • 400 g hříbků
  • 1 malá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 800 ml vývaru
  • 6 lžic olivového oleje
  • 200 g risone (těstoviny ve tvaru rýže)
  • sůl, pepř
  • 4 snítky tymiánu
  • 40 g másla
  • 45 g sýra comté

Postup:

Polovinu očistěných hub nakrájejte na plátky. Menší hříbky jen rozkrojte napůl. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Vývar ohřejte.

Čtyři lžíce oleje zahřejte v hrnci. Vysypte cibuli, česnek, plátky hub a restujte, až se tekutina z hub vydusí. Pak zalijte vínem a nechte ho odpařit. Vysypte těstoviny, zalijte horkým vývarem a na mírném ohni vařte 15 minut.

V pánvi zahřejte zbylý olej a orestujte na něm rozpůlené hříbky. Zasypejte lístky tymiánu, osolte a opepřete. Hříbky sundejte z ohně a vmíchejte máslo.

Vařené těstoviny smíchejte s orestovanými hříbky a posypte sýrem.