Ostružinový crumble

Ostružinový crumble
Jednoznačně nejlepší letní dezert nebo snídaně na léto je crumble plný ovoce. Je neskutečně jednoduchý na přípravu, je plný živin, vitaminů a neodolatelných chutí. Můžete si ho udělat s jakýmkoli oblíbeným ovocem a je skvělý jak na svačinku, tak třeba i s jogurtem na snídani nebo jako dezert po obědě.

INGREDIENCE:

  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 80 g jemných ovesných vloček
  • 70 g celých špaldových vloček
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 55 g kakaových bobů
  • 6 g prášku do pečiva
  • 40 g chia semínek
  • špetka soli
  • 100 g kokosového oleje
  • 70 g kešu másla
  • 100 g rostlinného mléka
  • 680 g ovoce (ostružiny, borůvky…)

 

POSTUP:

V míse smíchejte mouku, vločky, kokos, kakaové boby, prášek do pečiva, chia semínka a špetku soli. Poté vmíchejte kešu máslo, roztopený kokosový olej a rostlinné mléko. Vše zapracujte do pevnějšího těsta.

Tři čtvrtiny těsta rozprostřete a přimáčkněte na dno formy 25 × 20 cm. Na spodní vrstvu těsta rozprostřete rovnoměrně ovoce, na které rozdělte zbytek těsta.

Crumble dejte péct na 180 °C na zhruba 1 hodinu, dokud vrchní těsto nechytne zlatavohnědou barvu.

Po upečení nechte crumble vychladnout.

Dobrou chuť!

 

ZAVŘÍT REKLAMU
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.