Ostružinový crumble

Zdroj: Eliška Lossmanová
Jednoznačně nejlepší letní dezert nebo snídaně na léto je crumble plný ovoce. Je neskutečně jednoduchý na přípravu, je plný živin, vitaminů a neodolatelných chutí. Můžete si ho udělat s jakýmkoli oblíbeným ovocem a je skvělý jak na svačinku, tak třeba i s jogurtem na snídani nebo jako dezert po obědě.
INGREDIENCE:
- 100 g hladké špaldové mouky
- 80 g jemných ovesných vloček
- 70 g celých špaldových vloček
- 50 g strouhaného kokosu
- 55 g kakaových bobů
- 6 g prášku do pečiva
- 40 g chia semínek
- špetka soli
- 100 g kokosového oleje
- 70 g kešu másla
- 100 g rostlinného mléka
- 680 g ovoce (ostružiny, borůvky…)
POSTUP:
V míse smíchejte mouku, vločky, kokos, kakaové boby, prášek do pečiva, chia semínka a špetku soli. Poté vmíchejte kešu máslo, roztopený kokosový olej a rostlinné mléko. Vše zapracujte do pevnějšího těsta.
Tři čtvrtiny těsta rozprostřete a přimáčkněte na dno formy 25 × 20 cm. Na spodní vrstvu těsta rozprostřete rovnoměrně ovoce, na které rozdělte zbytek těsta.
Crumble dejte péct na 180 °C na zhruba 1 hodinu, dokud vrchní těsto nechytne zlatavohnědou barvu.
Po upečení nechte crumble vychladnout.
Dobrou chuť!