INGREDIENCE:

  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 80 g jemných ovesných vloček
  • 70 g celých špaldových vloček
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 55 g kakaových bobů
  • 6 g prášku do pečiva
  • 40 g chia semínek
  • špetka soli
  • 100 g kokosového oleje
  • 70 g kešu másla";i:10;s:25:"100 g rostlinného mléka";i:11;s:37:"680 g ovoce (ostružiny, borůvky…)

POSTUP:

V míse smíchejte mouku, vločky, kokos, kakaové boby, prášek do pečiva, chia semínka a špetku soli. Poté vmíchejte kešu máslo, roztopený kokosový olej a rostlinné mléko. Vše zapracujte do pevnějšího těsta.

Tři čtvrtiny těsta rozprostřete a přimáčkněte na dno formy 25 × 20 cm. Na spodní vrstvu těsta rozprostřete rovnoměrně ovoce, na které rozdělte zbytek těsta.

Crumble dejte péct na 180 °C na zhruba 1 hodinu, dokud vrchní těsto nechytne zlatavohnědou barvu.

Po upečení nechte crumble vychladnout.

Dobrou chuť!