Ingredience:

3 hrnky nastrouhané mrkve
1 hrnek tmavého cukru
1 ½ hrnku hladké celozrnné mouky
¾ hrnku namletých ořechů
3 vajíčka
1 hrnek olivového oleje
1 kypřicí prášek
lžička jedlé sody
2 lžičky javorového sirupu
2 lžičky skořice
špetka soli
400 g lučiny nebo gervais
2 hrnky moučkového cukru
šťáva z jednoho citron

Postup:

Ve větší misce vyšlehejte vajíčka, tmavý cukr a javorový sirup. Přidejte mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, špetku soli a olej.

Pak vmíchejte mrkev a nakonec ořechy. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte na 180 stupňů přibližně 40 minut.

Mezitím si připravte náplň a zároveň polevu. Vyšlehejte sýr, cukr moučku a citronovou šťávu.

Upečený korpus nechte vychladnout, pak ho podélně rozkrojte na polovinu a natřete zhruba třetinou sýrové směsi. Přiklopte druhou částí korpusu a celý dort pomažte zbytkem krému. Hotový dort můžete ozdobit ořechy.