Mrkové bezlepkové donuty

Zdroj: Eliška Lossmanová
Podzimní recept vhodný i pro bezlepkáře, který vám zabere jen chvilku, ale vaše chuťové buňky budou v sedmém nebi pěkně dlouho!
Tak to jsou přesně tyhle muffiny s nádechem podzimu.
A jestli náhodou nemáte formičky na donuty, můžete si udělat třeba klasické muffiny.
INGREDIENCE
- 100g hladká pohanková mouka
- 50g celozrnná pohanková mouka
- 50g kokosový cukr
- 30g chia semínka
- 25g goji (můžete vynechat nebo zaměnit za jiné sušené ovoce)
- 10g prášek do pečiva
- špetka soli
- 15g olivový olej
- 160ml rostlinné mléko
- 2pl jablečný ocet
- pipetka omega 3 Blendea (můžete vynechat)
POSTUP
V míse smícháme mouky, cukr, chia semínka, góji, prášek do pečiva a špetku soli.
Do suchých ingrediencí vmícháme olej, mléko ocet a omega 3.
Těsto rozmístíme do formiček na muffiny vymazaných olejem a dáme je péct na 180°C na 20min.
Dobrou chuť!