Mrkové bezlepkové donuty

Mrkové bezlepkové donuty
Podzimní recept vhodný i pro bezlepkáře, který vám zabere jen chvilku, ale vaše chuťové buňky budou v sedmém nebi pěkně dlouho!

Tak to jsou přesně tyhle muffiny s nádechem podzimu.

A jestli náhodou nemáte formičky na donuty, můžete si udělat třeba klasické muffiny.

INGREDIENCE

  • 100g hladká pohanková mouka
  • 50g celozrnná pohanková mouka
  • 50g kokosový cukr
  • 30g chia semínka
  • 25g goji (můžete vynechat nebo zaměnit za jiné sušené ovoce)
  • 10g prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 15g olivový olej
  • 160ml rostlinné mléko
  • 2pl jablečný ocet
  • pipetka omega 3 Blendea (můžete vynechat)

 

POSTUP

V míse smícháme mouky, cukr, chia semínka, góji, prášek do pečiva a špetku soli.

Do suchých ingrediencí vmícháme olej, mléko ocet a omega 3.

Těsto rozmístíme do formiček na muffiny vymazaných olejem a dáme je péct na 180°C na 20min.

Dobrou chuť!

ZAVŘÍT REKLAMU
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.