Ingredience:

1 litr vody nebo zeleninového vývaru
7 cm nalámané řasy wakame
2–3 druhy zeleniny: mrkev, kapusta, mangold, květák
4–5 lžic uvařené obiloviny z předchozího vaření (rýže basmati natural, kamut, kernotto)
3 lžíce mungo klíčků
½ lžičky nerafinované mořské soli
1 lžíce rýžového misa
čerstvé natě na posypání

Postup:

Přiveďte k varu 1 litr vody nebo zeleninového vývaru s nalámanou řasou wakame a 15 minut vařte. Mezitím očistěte a nakrájejte zeleninu na menší kousky.

Do vývaru přidejte zeleninu, vařenou obilovinu, mungo klíčky, sůl a vařte 5–7 minut. Vypněte sporák, odeberte trochu vývaru do hrnku a rozmíchejte v něm miso pastu. Vraťte do polévky a nechte 2 minuty dojít. Na talíři posypte nakrájenými čerstvými natěmi.