PRO 4 OSOBY:
5 polévkových lžic panenského olivového oleje
1 mrkev
1 řapíkatý celer
1 cibule
200g fazolí libovolného výběru
2 brambory
1 menší cuketa
dále zelenina podle chuti
parmezán na posypání
POSTUP:
Nejprve si všechnu zeleninu pokrájíme. Poté v hlubokém hrnci rozpálíme olej a postupně přidáváme mrkev, cibuli, celer. Pokud se rozhodneme do polévky přidat i rajčata, je potřeba je spařit, oloupat a společně s předem namočenými fazolemi přidat k orestované zelenině až jako poslední. Vše pak zalijeme libovolným množstvím vlažné vody (podle toho, jak chceme mít polévku hustou), vaříme 20 minut. Nakonec část polévky odebereme a krátce rozmixujeme ponorným mixérem, vrátíme zpátky do hrnce a promícháme. Nakonec osolíme. V miskách nebo talířích zdobíme strouhaným parmezánem a pár kapkami extra virgin olivového oleje.