Premium obsah

Linguine s cuketou a rajčaty

Linguine s cuketou a rajčaty
Těstovinám linguine se často říká také „malé jazýčky“. Jejich tvar je totiž plošší než tvar klasických špaget. Zatímco špagety bývají obvykle podávány s masem či rajčatovou omáčkou, linguine se hodí spíše k zeleninovým směsím a mořským plodům. 

Ingredience:

200 g těstovin linguine
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 cuketa
15 žampionů
3 stroužky česneku
5 velkých zralých rajčat
1 plechovka fazolí
12 černých oliv
sůl
čerstvě mletý pepř
parmazán
konopné semínko

Postup:

Linguine uvařte podle návodu na obalu.

Cibuli nakrájejte nadrobno, cuketu na půlměsíce, žampiony na plátky. Česnek rozdrťte nožem naplocho a nasekejte na kousky. Rajčata nakrájejte na kostky.

Na troše oleje asi 1 minutu orestujte zprudka cibuli, cuketu a třetinu česneku. Přendejte z pánve do mísy.

Do té samé pánve přidejte olej a osmahněte na něm třetinu česneku s žampiony. Pak je přesuňte do mísy k cuketám.

Přidejte do pánve znovu olej a asi minutu na něm restujte zbytek česneku s rajčaty. Přidejte scezené fazole a olivy a ještě chvíli prohřejte. Promíchejte s uvařenými linguine. Servírujte posypané strouhaným parmazánem a konopným semínkem.

Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.