Kuřecí paličky s hroznovým vínem

Kuřecí paličky s hroznovým vínem
Podzimní variace oblíbených kuřecích stehýnek.
  • 8 kuřecích paliček (dolních stehen s kůží)
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 4 lžíce grappy
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 snítky tymiánu
  • 200 ml bílého vína
  • 400 g hroznů
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • nasekaná petrželka
  • bramborové či batátové pyré či šťouchané brambory k podávání

 

Kuřecí paličky osolte, opepřete, potřete grappou a odložte. Troubu předehřejte na 180 °C.

V pekáčku vhodném do trouby rozehřejte olej a opečte ne něm kuřecí paličky. Přihoďte snítky tymiánu, podlijte 150 ml vína a nádobu přesuňte do trouby. Pečte asi 20 minut, dokud není maso měkké, a paličky během pečení otočte.

Přidejte rozpůlené kuličky vína a vše přelijte vínem s rozmíchaným medem. Dopečte na barvu, vmíchejte máslo a chuť dolaďte citronovou šťávou. Posypte petrželkou a podávejte s bramborovým či batátovým pyré nebo šťouchanými brambory.

 

 

ZAVŘÍT REKLAMU
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.