Kuřecí paličky s hroznovým vínem

Zdroj: Shutterstock
Podzimní variace oblíbených kuřecích stehýnek.
- 8 kuřecích paliček (dolních stehen s kůží)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 lžíce grappy
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 2 snítky tymiánu
- 200 ml bílého vína
- 400 g hroznů
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce citronové šťávy
- nasekaná petrželka
- bramborové či batátové pyré či šťouchané brambory k podávání
Kuřecí paličky osolte, opepřete, potřete grappou a odložte. Troubu předehřejte na 180 °C.
V pekáčku vhodném do trouby rozehřejte olej a opečte ne něm kuřecí paličky. Přihoďte snítky tymiánu, podlijte 150 ml vína a nádobu přesuňte do trouby. Pečte asi 20 minut, dokud není maso měkké, a paličky během pečení otočte.
Přidejte rozpůlené kuličky vína a vše přelijte vínem s rozmíchaným medem. Dopečte na barvu, vmíchejte máslo a chuť dolaďte citronovou šťávou. Posypte petrželkou a podávejte s bramborovým či batátovým pyré nebo šťouchanými brambory.