Způsobů, jak upravit křídla, je mnoho. Nejlepší křídla jsou ale ‚po hospodském vzoru‘ vykoupaná v marinádě (stačí i dvě hodiny) a dokřupava upečená. Jen v rámci fit stylu zapomeňte na ‚kečupovou‘ koupel. Doporučujeme zvolit spíše protlak, který ochutíte sušenými rajčaty, kořením a bylinkami (skvělý je medvědí česnek) a dosladíte medem či čekankovým sirupem. Zcukernatí a na křídlech vytvoří křupavou krustičku, pro kterou většina lidí křídla miluje. Dobře k nim chutná třeba dip z modrého sýra (niva se zakysanou smetanou) nebo bylinkový (jogurt, bylinky, česnek). Rozhodnutí, zda useknete třetí (poslední) část křídla, která má při pečení tendenci se připalovat, necháme na vás. Kuřecí křídla pečte bez zásahu 2 hodiny na 120 stupňů nebo zhruba 50 minut na 190 stupňů. V půlce je obraťte.

Asijská křídla

Připravte si kilo kuřecích křídel. Smíchejte 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 lžíce protlaku, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, chilli kroužky dle chuti, šťávu z celé limetky, cca 1 cm najemno nastrouhaného zázvoru a čerstvě mletý pepř. Křídla do marinády ponořte na dvě hodiny a pak je upečte. Po upečení servírujte se sezamem nebo jarní cibulkou. Můžete připravit i dip z bílého jogurtu, soli, pepře, česneku a koriandru. Chutnat vám budou s jasmínovou rýží.

Zdroj:

magazín Kondice 10/2022