Kešu paštika se sušenými rajčaty

Premium
Zdroj: Vladan Krumpl
Připravte si podle našeho receptu výtečnou slanou snídani v podobě kešu paštiky se sušenými rajčaty. Sušené lahůdkové droždí se nepoužívá ke kynutí, protože je tzv. inaktivované, tedy není aktivní. Chutí připomíná parmazán. Slouží k dochucení pomazánek, omáček, polévek a salátů. Je bohaté na bílkoviny, vlákninu a vitaminy skupiny B.
PRO 2-4 OSOBY:
150 g kešu
30 g sušených rajčat
40 g lahůdkového droždí bez sladu (bezlepkového)
70 g uzeného tofu
1 lžička sušeného česneku
1 lžíce sušené cibule
1 lžička soli (ideální je černá sůl kala namak)
1 lžička grilovacího koření
1 lžíce sójové omáčky tamari
2 lžíce rajčatové omáčky s bylinkami (např. Barilla s bazalkou)
5 g agarových vloček
POSTUP:
