INGREDIENCE:

  • 120 g jemných ovesných vloček
  • 100 g žitných celých vloček (nebo špaldových či ovesných)
  • 150 g mix oříšků (kešu, mandle, arašídy, pekany, vlašské ořechy, lískové ořechy)
  • 25 g kešu másla (nebo jiného ořechového másla)
  • 30 g kokosového oleje
  • 50 g javorového sirupu
  • 8 g maca prášku
  • 20 g lyofilizovaných malin
  • 25 g kakaových bobů
  • špetka soli

POSTUP:

V míse smíchejte vločky, lehce pokrájené ořechy (předem namočené ve vlažné vodě), kešu máslo, sirup, kokosový olej, maca prášek a špetku soli.

Pořádně promíchanou směs vysypejte na plech s papírem na pečení, a pokud chcete dosáhnout toho, aby vám vznikly větší křupavé kusy granoly, tak pomocí stěrky nebo ploché naběračky směs přimáčkněte k sobě zhruba do rovnoměrného čtverce (pokud byste okraje nezarovnali, mohly by se více přepéct).

Zarovnanou a spojenou směs dejte péct na 180 °C na 20 minut. Poté granolu pomocí ploché naběračky opatrně po větších kusech pootáčejte a nechte péct ještě na 180 °C zhruba 10 minut.

Po vychladnutí do granoly přimíchejte maliny a kakaové boby a skladujte ji v uzavíratelné nádobě.

Dobrou chuť!