Ingredience:
200 g kamutu
rýžové mléko
špetka soli
120 g sušených švestek
120 g ořechů a semínek (lískové a vlašské ořechy, slunečnicová a dýňová semínka, mandle)
4 lžíce ghí
med podle chuti
Postup:
Kamut namočte na 12 hodin do vody. Slijte a vařte v čisté vodě 45 minut se špetkou soli v tlakovém hrnci. (Můžete jej uvařit i den předem, abyste ráno ušetřili čas.)
Uvařený kamut dejte i s nadrobno nakrájenými švestkami do rýžového mléka tak, aby byl kamut sotva ponořený. Odkryté nechte na mírném ohni 10 minut vařit. Míchat nemusíte, ale v případě potřeby dolijte rýžové mléko, aby nebyl kamut nasuchu. Na závěr přidejte ghí.
Na pánvičce nasucho opražte oříšky a semínka. Kamut servírujte v misce, posypejte semínky a oslaďte medem.