Ingredience:

300 g malých mražených krevet
30 g másla
1 dl suchého bílého vína
500 ml kuřecího vývaru
50 ml smetany
1 cibule
2 stroužky česneku
čerstvá petrželka
sůl, bílý pepř

Příprava:

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na malé kousky. V rendlíku rozpusťte máslo, nechte na něm lehce zezlátnout cibulku, přidejte krevety a lehce je orestujte. Přisypte česnek a pak směs podlijte vínem. Až se skoro všechna tekutina odpaří, přilijte vývar a nechte rendlík na mírném plameni ještě zhruba 20 minut.

Pak přidejte nasekanou petrželku, dochuťte solí a pepřem a nakonec přilijte smetanou. Krevetovou polévku můžete na závěr rozmixovat na hladký krém, před tím ale z rendlíku opatrně vylovte několik krevet, které pak použijete na ozdobu.