Jaké pokrmy z jablek potěší vaše smysly?

Premium
Zdroj: Evgeny Karandaev / Shutterstock.com
Překvapila vás štědrá úroda jablek a rádi byste je nějak zpracovali dříve, než se tento levný podzimní zdroj vitaminů zkazí? Jablečný závin už jste pekli několikrát a mošt vám doma teče z každého kouta? Vyzkoušejte méně tradiční způsoby zpracování tohoto oblíbeného ovoce, některé z nich v něm zachovají i cenné přírodní látky.
Není nic jednoduššího než jablka usušit. Křížaly z jablek se v zimě budou díky vysokému obsahu vlákniny hodit k podpoře funkce střev a také budou skvělým zdrojem vitaminů. Sušení totiž probíhá při nízkých teplotách, které všechny cenné složky tohoto ovoce nezničí. Jablka můžete sušit v sušičce nebo v troubě při otevřených dvířkách a teplotě okolo 50 °C. Velice oblíbené je také sušení jablek přímo na radiátoru. Nakrájené jablečné měsíčky stačí položit na papír nebo utěrku a i s ní vložit na topení. Ovoce bude schnout přirozeně a přitom vám krásně provoní interiér. Křížaly se výborně hodí pro doplnění jídelníčku těch, kteří chtějí zhubnout.
