Jak svačinu správně poskládat?

Sacharidy většinou bývají největším zdrojem energie pro veškerou naši činnost. Vybírejte si ovšem komplexní sacharidy, které se v trávicím traktu pomaleji štěpí, a tudíž vás zasytí na delší dobu. Vhodnou variantou jsou všechny druhy celozrnných obilovin. Mohou to být různé druhy neochucených vloček (ovesné, ječné, amarantové, žitné nebo pohankové), celozrnné pečivo nebo komplexní sacharidy ve formě jahelné, pohankové či ovesné kaše (ne instantní). Komplexní sacharidy osahují také luštěniny. Jednoduché sacharidy ve formě čerstvého, sušeného (neslazeného a nesířeného) ovoce můžete do snídaně také zařadit, ale vždy v kombinaci s bílkovinou (např. bílým jogurtem) nebo vhodným tukem (ořechy nebo troškou másla). Pokud si dáte samotné jablko, budete mít za chvíli zase hlad. Doplňte ho malou porcí oříšků nebo trochou tvarohu či jogurtu.
