Jak na zdravou pizzu bez mouky? Poradíme

Zdroj: Shutterstock
S květákovou pizzou dostanete do těla maximum zeleniny, ale žádný lepek. Nakupte tu nejčerstvější zeleninu a vyskládejte ji třeba v barvách duhy. Recept si navíc snadno zapamatujete, protože v něm hrají roli samé jedničky.
POTŘEBUJETE
- 1 střední květák
- 1 vejce
- 100 g sýra
- 100 g mandlových lupínků
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička oregánových či majoránkových lístků
- špetka soli
JAK NA TO?
Květák uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka, ovšem nerozvařte. Pak ho rozmixujte dohladka spolu s mandlemi. Přidejte vejce, nastrouhaný sýr, podrcený stroužek česneku, lístky a sůl. Hmotu rozprostřete do tvaru pizzy na pečicí papír a dejte péct na 180 stupňů na asi 15 minut. Vyndejte, jakmile začnou okraje zlátnout. Pak na pizzu vyskládejte zeleninu podle chuti a pečte dalších 15 minut, nejlépe na svrchní pečení.
NAŠE ZELENINA
My jsme na květákovou pizzu použili cherry rajčata, červenou a žlutou papriku, kukuřici, zelenou papriku, brokolici a fialovou cibulku.
JAKÝ SÝR?
Použijte klidně goudu nebo eidam, mozzarella trochu změní konzistenci těsta, ale chutná také skvěle.
Zdroj:
časopis Kondice 5/2017