POTŘEBUJETE

  • 1 střední květák
  • 1 vejce
  • 100 g sýra
  • 100 g mandlových lupínků
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička oregánových či majoránkových lístků
  • špetka soli

JAK NA TO?

Květák uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka, ovšem nerozvařte. Pak ho rozmixujte dohladka spolu s mandlemi. Přidejte vejce, nastrouhaný sýr, podrcený stroužek česneku, lístky a sůl. Hmotu rozprostřete do tvaru pizzy na pečicí papír a dejte péct na 180 stupňů na asi 15 minut. Vyndejte, jakmile začnou okraje zlátnout. Pak na pizzu vyskládejte zeleninu podle chuti a pečte dalších 15 minut, nejlépe na svrchní pečení.

NAŠE ZELENINA

My jsme na květákovou pizzu použili cherry rajčata, červenou a žlutou papriku, kukuřici, zelenou papriku, brokolici a fialovou cibulku.

JAKÝ SÝR?

Použijte klidně goudu nebo eidam, mozzarella trochu změní konzistenci těsta, ale chutná také skvěle.

Zdroj:
časopis Kondice 5/2017