Ano, i to je možné a pravě na takovou dobrotu mám pro vás dneska recept!

Chia pudink je rychlý bezstarostný, ale hlavně neuvěřitelně dobrý a to obzvlášť v tomto podzimním / zimním jablíčkovoskořicovém kabátku, který musíte vyzkoušet!

INGREDIENCE:

  • 40 g chia semínka
  • 2 ks jablka
  • Šťáva z ½ -1 citrónu
  • 1-1,5 čl skořice
  • Špetka soli
  • ½ čl kokosový olej
  • 20 g javorový sirup (nebo jinný)
  • 130 + 200 ml voda
  • Rostlinný jogurt, tvaroh

POSTUP:

Jablka zbavíme jadřince a nakrájíme je na kostičky.

Poté je dáme do hrnce s kokosovým olejem a opečeme je i se skořicí a sirupem lehce dozlatova.

Poté k nim přilijeme cca 130 ml vody a necháme je rozvařit do měkka.

Jablka lehce rozmačkáme vidličkou, přidáme k nim zbytek vody, chia semínka, šťávu z citrónu, špetku soli a vše pořádně promícháme tak, aby se všechna semínka od sebe oddělila a byla namočená.

Vzniklou směs dáme do misky a necháme ji aspoň na hodinu odstát, aby semínka nabobtnala a vytvořila strukturu pudinku.

Doporučuji pudink nechat odstát přes noc v lednici.

Dobrou chuť!