Ano, i to je možné a pravě na takovou dobrotu mám pro vás dneska recept!
Chia pudink je rychlý bezstarostný, ale hlavně neuvěřitelně dobrý a to obzvlášť v tomto podzimním / zimním jablíčkovoskořicovém kabátku, který musíte vyzkoušet!
INGREDIENCE:
- 40 g chia semínka
- 2 ks jablka
- Šťáva z ½ -1 citrónu
- 1-1,5 čl skořice
- Špetka soli
- ½ čl kokosový olej
- 20 g javorový sirup (nebo jinný)
- 130 + 200 ml voda
- Rostlinný jogurt, tvaroh
POSTUP:
Jablka zbavíme jadřince a nakrájíme je na kostičky.
Poté je dáme do hrnce s kokosovým olejem a opečeme je i se skořicí a sirupem lehce dozlatova.
Poté k nim přilijeme cca 130 ml vody a necháme je rozvařit do měkka.
Jablka lehce rozmačkáme vidličkou, přidáme k nim zbytek vody, chia semínka, šťávu z citrónu, špetku soli a vše pořádně promícháme tak, aby se všechna semínka od sebe oddělila a byla namočená.
Vzniklou směs dáme do misky a necháme ji aspoň na hodinu odstát, aby semínka nabobtnala a vytvořila strukturu pudinku.
Doporučuji pudink nechat odstát přes noc v lednici.
Dobrou chuť!