Pro 4 osoby:

120 g ovesných vloček
4 jablka
¼ lžičky hřebíčku
¼ lžičky mleté skořice
6 ks celého kardamomu
¼ lžičky mletého zázvoru
špetka muškátového oříšku
2 cípy badyánu
hrst sekaných mandlí (lze nahradit i vlašskými ořechy, kešu či slunečnicovými semínky)

Postup:

Vločky (nejlépe přes noc namočené) dejte do hrnce, přilijte 240 ml vody, přiveďte k varu a pak je na mírném ohni nechte odkryté vařit 10–15 minut, občas promíchejte. Jablka nastrouhejte nahrubo i se slupkou. Případně jablka oloupejte, máte-li rádi měkčí konzistenci. Na ghí nechte krátce rozvonět směs jemně namletého koření, které je nejlepší namlít nebo nadrtit čerstvé a uchovávat v uzavíratelných skleněných nádobách. Kromě těžkého hmoždíře poslouží i elektrický mlýnek na kávu. Přidejte nastrouhaná jablka a na mírném ohni asi 20 minut vařte. Ke konci přidejte oloupané a najemno nasekané mandle či jiné oříšky a semínka a povařte dalších 5 minut.