• 250 g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g různé kořenové zeleniny
  • 40 g ghí
  • 2 stonky rozmarýnu
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 600 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany
  • 4 lžíce creme fraiche
  • 2 stonky čerstvé majoránky
  • sůl a pepř

Houby očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Čtyři malé hezké hříbky jen rozkrojte napůl a dejte stranou, použijete je na ozdobu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kousky.

Kořenovou zeleninu a natrhaný rozmarýn orestujte na ghí dozlatova. Vysypte cibuli s česnekem a houbami a duste, až se z hub vydusí tekutina. Osolte, opepřete. Zasypte moukou a krátce orestujte. Zalijte vývarem a vařte asi 30 minut.

Do polévky přidejte smetanu a creme fraiche. Krátce prohřejte a rozmixujte tyčovým mixérem. Servírujte s orestovanými půlkami hříbků a čerstvou majoránkou.