INGREDIENCE
- 200 g hrášek
- 1 ks velká cuketa (700g)
- 2 ks velké cibule
- 3 ks stroužky česneku
- 3 pl olej (avokádový nebo řepkový)
- 200 ml rostlinná smetana
- 1 kostka zeleninový bujón
- 500 ml voda
- sůl, pepř
- čerstvé bylinky
- pro výraznější chuť můžete přidat pár lístku máty nebo bazalky
- 1 ks tofu
POSTUP
Ve větším nepřilnavém hrnci rozpálíme olej, na kterém dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
K cibuli přidáme nakrájenou cuketu a většinu hrášku (něco si necháme na konec) a vše malinko opečeme.
Poté zeleninu zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu a vše necháme vařit.
Jakmile bude zelenina uvařená, rozmixujeme ji v mixéru do hladkého krému.
Do krému přidáme zbytek hrášku a smetanu.
Tofu nakrájíme na kousky a opečeme na pánvi nebo v troubě.
Do krému se skvěle hodí i semínka nebo oříšky.
Dobrou chuť!