INGREDIENCE

  • 200 g hrášek
  • 1 ks velká cuketa (700g)
  • 2 ks velké cibule
  • 3 ks stroužky česneku
  • 3 pl olej (avokádový nebo řepkový)
  • 200 ml rostlinná smetana
  • 1 kostka zeleninový bujón
  • 500 ml voda
  • sůl, pepř
  • čerstvé bylinky
  • pro výraznější chuť můžete přidat pár lístku máty nebo bazalky
  • 1 ks tofu

POSTUP

Ve větším nepřilnavém hrnci rozpálíme olej, na kterém dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.

K cibuli přidáme nakrájenou cuketu a většinu hrášku (něco si necháme na konec) a vše malinko opečeme.

Poté zeleninu zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu a vše necháme vařit.

Jakmile bude zelenina uvařená, rozmixujeme ji v mixéru do hladkého krému.

Do krému přidáme zbytek hrášku a smetanu.

Tofu nakrájíme na kousky a opečeme na pánvi nebo v troubě.

Do krému se skvěle hodí i semínka nebo oříšky.

Dobrou chuť!