Muffini jsou skvělé na sváču, snídani nebo jen tak na chuť ke kávě, čaji nebo horkému kakau.

INGREDIENCE:

  • 250 g dýně hokkaidó (očištěná bez slupky a jadérek)
  • 150 g hladká špaldová mouka
  • 60 g celozrnná hladká špaldová mouka
  • 50 g ovesné vločky
  • 50 g kokosový cukr
  • 1 1/5čl prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 10 g cejlonská skořice
  • 60 g vysokoprocentní čokoláda
  • 1 ks banán
  • 200 ml rostlinné mléko

POSTUP:

Dýni nakrájíme na menší kousky a dáme ji uvařit do čisté vody do měka.

Mezi tím si ve větší míse smícháme mouky, vločky, cukr, skořici, pdp, sůl a na větší kusy nasekanou čokoládu.

Ve druhé míse rozmačkáme banán, ke kterému přimícháme změklý olej.

Dýni zcedíme a přidáme ji do misky s banánem a olejem.

Dýni porádně rozmačkáme vidličkou a zamícháme s banánem a olejem a vzniklou směs nalijeme a zamícháme do sypkých ingrediencí.

Poté do těsta postupně zamícháme mléko a vzniklé těsto nalijeme do formiček na muffiny (12 ks).

Muffini dáme péct na 180°C na 25 min.

Dobrou chuť!