Muffini jsou skvělé na sváču, snídani nebo jen tak na chuť ke kávě, čaji nebo horkému kakau.
INGREDIENCE:
- 250 g dýně hokkaidó (očištěná bez slupky a jadérek)
- 150 g hladká špaldová mouka
- 60 g celozrnná hladká špaldová mouka
- 50 g ovesné vločky
- 50 g kokosový cukr
- 1 1/5čl prášek do pečiva
- špetka soli
- 10 g cejlonská skořice
- 60 g vysokoprocentní čokoláda
- 1 ks banán
- 200 ml rostlinné mléko
POSTUP:
Dýni nakrájíme na menší kousky a dáme ji uvařit do čisté vody do měka.
Mezi tím si ve větší míse smícháme mouky, vločky, cukr, skořici, pdp, sůl a na větší kusy nasekanou čokoládu.
Ve druhé míse rozmačkáme banán, ke kterému přimícháme změklý olej.
Dýni zcedíme a přidáme ji do misky s banánem a olejem.
Dýni porádně rozmačkáme vidličkou a zamícháme s banánem a olejem a vzniklou směs nalijeme a zamícháme do sypkých ingrediencí.
Poté do těsta postupně zamícháme mléko a vzniklé těsto nalijeme do formiček na muffiny (12 ks).
Muffini dáme péct na 180°C na 25 min.
Dobrou chuť!