Premium obsah

Dýňové muffiny s čokoládou

Dýňové muffiny s čokoládou
Dýně je ingredience, která je na podzim v kuchyni neodmyslitelná a právě i tyhle sladké nadýchané čokoládové muffiny ji v sobě ukrývají.

Muffini jsou skvělé na sváču, snídani nebo jen tak na chuť ke kávě, čaji nebo horkému kakau.

INGREDIENCE:

  • 250 g dýně hokkaidó (očištěná bez slupky a jadérek)
  • 150 g hladká špaldová mouka
  • 60 g celozrnná hladká špaldová mouka
  • 50 g ovesné vločky
  • 50 g kokosový cukr
  • 1 1/5čl prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 10 g cejlonská skořice
  • 60 g vysokoprocentní čokoláda
  • 1 ks banán
  • 200 ml rostlinné mléko

 

POSTUP:

Dýni nakrájíme na menší kousky a dáme ji uvařit do čisté vody do měka.

Mezi tím si ve větší míse smícháme mouky, vločky, cukr, skořici, pdp, sůl a na větší kusy nasekanou čokoládu.

Ve druhé míse rozmačkáme banán, ke kterému přimícháme změklý olej.

Dýni zcedíme a přidáme ji do misky s banánem a olejem.

Dýni porádně rozmačkáme vidličkou a zamícháme s banánem a olejem a vzniklou směs nalijeme a zamícháme do sypkých ingrediencí.

Poté do těsta postupně zamícháme mléko a vzniklé těsto nalijeme do formiček na muffiny (12 ks).

Muffini dáme péct na 180°C na 25 min.

Dobrou chuť!

Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.