Ingredience:
2 hrnky ovesných vloček
1 zralý banán
1 hrnek lyofilizovaných jahod
2 lžíce medu nebo javorového sirupu
1 hrnek ořechů a semínek (1/3 vlašské, 1/3 mandle, 1/3 chia nebo drcené lněné semínko)
1 čajová lžička skořice
semínka z 1 vanilkového lusku
60 ml olivového oleje
špetka soli
Postup:
Vločky dejte do mísy k pečlivě rozmačkanému banánu a nakrájeným jahodám. Přidejte med, podrcené ořechy, skořici, vanilku, olivový olej a lehce osolte.
Vločky poté rozložte na středně velký plech vyložený pečicím papírem, seshora přitlačte další pečicí papír a rukama nebo válečkem směs silněji stlačte a povrch urovnejte.
Následně vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte zhruba 10 až 15 minut, vyndejte z trouby a nechte volně vychladnout.
Směs nakrájejte na stejně velké tyčinky, které můžete uchovávat zabalené jednotlivě v pečicím papíru, což umožní jejich přenos do práce nebo do školy jakožto zdravou svačinku.
Skladujte v lednici.