A jak zdravě zakomponovat čokoládu do jídelníčku? Přinášíme vám zdravý recept na dezert, který potěší všechny milovníky čokolády.
Zdravé „koblihy“ plněné čokoládou
Zkuste tento recept a uvidíte, že si ho zamilujete!
Ingredience:
- 100 g špaldové (celozrnné) mouky
- 100 g tvarohu
- 1 lžička prášku do pečiva
- sladidlo (protein, flavdrops)
- vysokoprocentní čokoláda
Postup:
V misce si navažte 100 g mouky a přidejte 100 g tvarohu. Můžete přidat větší či menší množství, vždy však zachovejte poměr jedna ku jedné. Přidejte lžičku prášku do pečiva a sladidlo. Jako sladidlo můžete použít protein, sladidlo v podobě kapek nebo třeba lžíci medu. Vše společně pořádně zamíchejte a vytvořte „kobližky“. Do nich přidejte vždy doprostřed kousek hořké a vysokoprocentní čokolády a dejte na 15 minut do horkovzdušné fritézy na 180 stupňů nebo do trouby.
Čokoláda se v „koblížkách“ hezky rozteče a při rozkousnutí vás potěší její chuť. Výsledné dílo můžete ještě přelít jogurtem nebo tvarohem.