A jak zdravě zakomponovat čokoládu do jídelníčku? Přinášíme vám zdravý recept na dezert, který potěší všechny milovníky čokolády.

Zdravé „koblihy“ plněné čokoládou

Zkuste tento recept a uvidíte, že si ho zamilujete!

Ingredience:

  • 100 g špaldové (celozrnné) mouky
  • 100 g tvarohu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • sladidlo (protein, flavdrops)
  • vysokoprocentní čokoláda

Postup:

V misce si navažte 100 g mouky a přidejte 100 g tvarohu. Můžete přidat větší či menší množství, vždy však zachovejte poměr jedna ku jedné. Přidejte lžičku prášku do pečiva a sladidlo. Jako sladidlo můžete použít protein, sladidlo v podobě kapek nebo třeba lžíci medu. Vše společně pořádně zamíchejte a vytvořte „kobližky“. Do nich přidejte vždy doprostřed kousek hořké a vysokoprocentní čokolády a dejte na 15 minut do horkovzdušné fritézy na 180 stupňů nebo do trouby.

Čokoláda se v „koblížkách“ hezky rozteče a při rozkousnutí vás potěší její chuť. Výsledné dílo můžete ještě přelít jogurtem nebo tvarohem.