Ingredience:

2 velké cukety
1 cibule, najemno nakrájená
3 stroužky česneku, nasekané
500g mletého krůtího masa
1 konzerva krájených rajčat
1 bobkový list
1 lžička sušené bazalky nebo hrst čerstvé
100g strouhaného parmazánu
1 lžička sušeného oregana, nebo několik stonků čerstvého
1 mozzarella, nakrájená na plátky
sůl dle chuti

Postup:

Cukety si nakrájíme na tenké plátky (cca 0,5 - 1cm), rozložíme a lehce posolíme, aby pustily vodu. Necháme zhruba čtvrt hodiny vypotit, poté vodu setřeme kuchyňskou utěrkou.

Na olivovém oleji zpěníme cibulku, vložíme maso a necháme zatáhnout. Pečlivě mícháme, aby se rovnoměrně opeklo. Dále vsypeme česnek, zalijeme konzervou rajčat, přidáme bobkový list, oregano, osolíme a vaříme aspoň 45 minut na mírném plamenu za občasného míchání. Na konci nezapomeneme vyndat bobkový list.

Rozpálíme si troubu na 200 stupňů a připravíme si zapékací misku. Na její dno nandáme vrstvu masové směsi, lístky bazalky, poklademe jednou vrstvou plátky cuket a zasypeme parmezánem. Tento postup opakujeme zhruba 3x nebo tolikrát, dokud nám vychází směs, zelenina a sýr. Na poslední vrstvu přidáme na plátky nakrájenou mozzarellu, parmezán a oregano s mozzarellou.

Pečeme zhruba čtvrt hodiny nebo tak dlouho, dokud nám nezezlátne sýr na povrchu. Podáváme ještě teplé, ideálně se zeleninovým salátem.