INGREDIENCE NA OMELETU (3 ks)
- 50 g cizrny v suchém stavu (cizrnové mouky)
- 10 g lahůdkového droždí
- 1 ČL mletých lněných semínek
- 1–2 ČL tahini
- špetka kurkumy
- špetka černé soli
- sůl
- pepř
- 1 ČL oleje + na potření pánve (řepkový)
- 110–130 ml vody
INGREDIENCE NA NETUŇÁKA
- 80 g cizrny (uvařené)
- 1 větší mrkev
- 10 g tahini
- 1–2 nori „papíry“
- 60 g čistého (rostlinného) jogurtu
- 2–3 PL čerstvé šťávy z citronu
- sůl
- pepř
POSTUP
Cizrnu rozmixujte na mouku. V misce smíchejte všechny suché ingredience na omeletu a poté do nich vmíchejte tahini, olej a postupně také vodu, aby vznikla lívancová konzistence těsta.
Na pánvi potřené kapkou oleje vytvořte větší lívance, které opečte z obou stran do zlatohněda.
Cizrnu rozmačkejte, k ní nastrouhejte očištěnou mrkev, natrhejte nori řasu, přidejte tahini, citronovou šťávu, jogurt a koření a vše pořádně zamíchejte.
Omeletky naplňte netuňákem a přehněte napůl.
Dobrou chuť!