INGREDIENCE NA OMELETU (3 ks)

  • 50 g cizrny v suchém stavu (cizrnové mouky)
  • 10 g lahůdkového droždí
  • 1 ČL mletých lněných semínek
  • 1–2 ČL tahini
  • špetka kurkumy
  • špetka černé soli
  • sůl
  • pepř
  • 1 ČL oleje + na potření pánve (řepkový)
  • 110–130 ml vody

INGREDIENCE NA NETUŇÁKA

  • 80 g cizrny (uvařené)
  • 1 větší mrkev
  • 10 g tahini
  • 1–2 nori „papíry“
  • 60 g čistého (rostlinného) jogurtu
  • 2–3 PL čerstvé šťávy z citronu
  • sůl
  • pepř

POSTUP

Cizrnu rozmixujte na mouku. V misce smíchejte všechny suché ingredience na omeletu a poté do nich vmíchejte tahini, olej a postupně také vodu, aby vznikla lívancová konzistence těsta.

Na pánvi potřené kapkou oleje vytvořte větší lívance, které opečte z obou stran do zlatohněda.

Cizrnu rozmačkejte, k ní nastrouhejte očištěnou mrkev, natrhejte nori řasu, přidejte tahini, citronovou šťávu, jogurt a koření a vše pořádně zamíchejte.

Omeletky naplňte netuňákem a přehněte napůl.

Dobrou chuť!