Chia pudink

Zdroj: Anna_Pustynnikova / Shutterstock
Semínka šalvěje hispánské, známá jako chia, poskytují lidskému organismu řadu živin. Díky vysokému obsahu vápníku posilují naše zuby a kosti a obsažené omega-3 mastné kyseliny slouží jako prevence kardiovaskulárních chorob. V letních dnech je přidávejte do nápojů – krásně strukturují vodu – nebo si z nich připravte svěží pudink podle našeho receptu.
Ingredience:
100 g chia semínek
250 ml vody
250 ml kokosového mléka Aroy-D bez chemie
2 lžíce javorového sirupu
300 g lesního ovoce
Postup:
Do dostatečně velké uzavíratelné sklenice nasypte chia a zalijte je vodou i kokosovým mlékem. Přidejte sirup, skleničku uzavřete a dobře protřepejte.
Nechte stát asi 15 minut na lince, aby se semínka trochu aktivovala a začala vstřebávat tekutinu. Znovu protřepejte. Než se zase usadí, co nejrovnoměrněji je rozlijte do 4 skleniček. Nechte je zatuhnout v lednici do druhého dne.
Ozdobte lesním ovocem.